Passief huis renovatie

Binnen 1 week een gerenoveerde woning

ESBIBouw heeft een formule ontwikkeld voor renovatiewoningen voor onder andere woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

Door een speciaal ontwikkeld bouwproces (Build en Design), een eigen houtskeletbouw fabriek, eigen architecten, eigen vaklieden op de bouw en door een speciaal ontwikkeld geïntegreerd tekenprogramma maken wij presentatietekeningen, bouwaanvraag tekeningen, productietekeningen, constructietekeningen en technische installatietekeningen gelijktijdig waardoor faalkosten vrijwel niet meer voorkomen en woningen gerenoveerd kunnen worden binnen één week.

Hoe verloopt het bouwproces?

Maandagmorgen:
De bewoner gaat enkele dagen vakantie houden op het ESBI Recreatiepark. De huurder/bewoner wordt in de watten gelegd en mag enkele dagen gratis verblijven in een luxe recreatiepark van ESBIBouw (Landal Orveltermarke of Landal De Hellendoornseberg). Elke morgen wordt de huurder verwend met een ontbijtpakket met warme broodjes en een krant en ’s avonds kan worden gedineerd in de restaurants in de centrumvoorziening met vertier in bowling, overdekt zwembad of golf. De bewoners wordt gevraagd voor vertrek de inventaris twee meter bij de kozijnen weg te halen, stuckarton op de looplijnen te leggen en folie op de inventaris op de verdieping te leggen.

Maandag:
Sloop buitenmuur, dak en kozijnen. Nadat de huurders zijn vertrokken zal de sloop beginnen. Het afval zal gescheiden worden afgevoerd. Er zijn webcams geplaatst zodat de huurders het bouwproces via de computer kunnen volgen. Tijdens de renovatie is 24-uurs bewaking tegen diefstal aanwezig.

Dinsdag:
Prefab plaatsen van buitenmuur, kozijnen, glas, deel installaties en dak. De vooraf geprefabriceerde buitenwanden inclusief kozijnen met glas, dakkapellen en dakelementen worden in één dag wind en waterdicht gemonteerd op de bestaande casco woning.

Woensdag:
Buiten –en binnentimmerwerk, pannen leggen, installaties. Het buitentimmerwerk wordt aangebracht en de pannen worden gelegd. Daarna zal het binnentimmerwerk en een deel van de technische installaties worden aangebracht.

Donderdag:
Metselwerk, wand –en plafondafwerking, installaties, kitwerk. Op deze dag zullen de wanden en plafonds worden afgewerkt, tegelwerk worden afgewerkt en het kitwerk worden aangebracht. Verder zal de afmontage plaatsvinden van de technische installaties.

Vrijdagmorgen:
Voegwerk, schilderwerk, tuinen, eindschoonmaak, oplevering. Het buitenmetselwerk wordt gevoegd en beschadigingen geschilderd. Het steigerwerk wordt verwijderd. Daarna zal de tuinen in gereedheid worden gebracht en wordt de woning van binnen bezemschoon opgeleverd waarna de oplevering kan plaatsvinden.

Vrijdagavond:
De bewoners keren terug van vakantie naar hun gerenoveerde huis. Helaas is de vakantie voor de huurder voorbij maar kunnen de bewoners terugkeren naar hun gerenoveerde huis waar ze de komende 40 jaar weer, met lage energiekosten, zonder problemen kunnen wonen.

Zaterdag:
De servicedienst van ESBIBouw zal de bewoners preventief bezoeken of er nog opleveringspunten zijn die de zelfde dag nog worden opgelost.

Voordelen woningbouwvereniging

  • De levensduur van de woning wordt met tientallen jaren verlengd wat minder kosten met zich meebrengt dan slopen en nieuw bouwen.
  • Eén aanspreekpartner waardoor de begeleidingskosten –en uren voor de woningbouwvereniging extreem laag zijn.
  • Een wijk kan snel gerenoveerd worden zonder maandenlange bouwoverlast.
  • De huurders worden in de watten gelegd, krijgen snel een gerenoveerd huis en gaan aanzienlijk minder energiekosten betalen.
TOP