Word jij onze nieuwe projectleider? Bekijk de vacature

Direct contact? Bel onze adviseurs op 0546-643907

Bouwen met Esbi Huis Vroomshoop

Renovatie voor woningbouw cooperaties

Esbi Huis heeft een formule ontwikkeld voor renovatiewoningen voor onder andere woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

Renovatie binnen één week

Esbi Huis heeft voor deze projecten een speciaal bouwproces ontwikkeld (Design & Build). Onze eigen architecten en technisch tekenaars beginnen met het maken van plannen en 3D-presentaties met een speciaal gëintegreerd en ontwikkeld tekenprogramma. Al het verdere benodigde tekenwerk, zoals bouwaanvraag, productie-, constructie- en installatietekeningen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor de faalkosten zeer gering zijn.  vervolgens worden in onze eigen fabriek de benodigde houtskeletbouw elementen geproduceerd, waarna ze met eigen vaklieden op de bouwplaats gemonteerd worden. Op deze manier is het mogelijk om woningen binnen een week te renoveren.

Het tijdspad:

Maandagmorgen:
Passiefhuis_renovatie_01De bewoner gaat enkele dagen vakantie houden op het Esbi Recreatiepark.
De huurder/bewoner wordt in de watten gelegd en mag enkele dagen gratis verblijven in een luxe recreatiepark van Esbi Huis (bijvoorbeeld: Landal Orveltermarke of Landal De Hellendoornseberg). Elke morgen wordt de huurder verwend met een ontbijtpakket met warme broodjes en een krant. ‘s Avonds kan worden gedineerd in de restaurants in de centrumvoorziening met vertier in bowling, overdekt zwembad of golf. De kinderen worden per bus naar school gebracht.

Passiefhuis_renovatie_02Maandag:

Sloop buitenmuur, dak en kozijnen.
Nadat de huurders zijn vertrokken zal de sloop beginnen. Het sloopafval zal gescheiden worden afgevoerd. Er worden webcams geplaatst zodat de huurders het bouwproces via hun eigen computer kunnen volgen. Tijdens de renovatie is 24-uurs bewaking tegen diefstal aanwezig.

 

Passiefhuis_renovatie_03Dinsdag:
Prefab plaatsen van buitenmuur, kozijnen, glas, deel installaties en dak.
De vooraf geprefabriceerde buitenwanden inclusief kozijnen met glas, dakelementen en eventuele dakkapellen worden in één dag wind- en waterdicht gemonteerd op de bestaande casco woning.

 

Passiefhuis_renovatie_04

 

Woensdag:
Buiten- en binnentimmerwerk, pannen leggen en installaties.
Het buitentimmerwerk wordt aangebracht en de pannen worden gelegd. Daarna zal het binnentimmerwerk en een deel van de technische installaties worden aangebracht.

 

 

 

Passiefhuis_renovatie_05

 

Donderdag:
Metselwerk, wand- en plafondafwerking, installaties en kitwerk.
Op deze dag zullen de wanden en plafonds worden afgewerkt, tegelwerk worden afgewerkt en het kitwerk worden aangebracht. Verder zal de afmontage plaatsvinden van de technische installaties.

 

 

Passiefhuis_renovatie_06Vrijdagmorgen:
Voegwerk, schilderwerk, tuinen, eindschoonmaak en oplevering.
Het buitenmetselwerk wordt gevoegd en eventuele beschadigingen geschilderd. Het steigerwerk wordt verwijderd. Daarna zal de tuin in gereedheid worden gebracht en wordt de woning van binnen bezemschoon opgeleverd waarna de oplevering kan plaatsvinden.

 

Vrijdagavond:
De bewoners keren terug van vakantie naar hun gerenoveerde huis.
Helaas is de vakantie voor de huurder voorbij maar kunnen de bewoners terugkeren naar hun gerenoveerde huis, waar ze de komende 40 jaar weer zonder problemen en met lagere energiekosten kunnen wonen!

Zaterdag:
De servicedienst van Esbi Huis zal de bewoners bezoeken of er nog opleveringspunten zijn, die vervolgens dezelfde dag nog worden afgewerkt.

copyright 2013 | Esbi Bouw